Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، پروفسور فرزانه دهکردی پیش از دریافت این جایزه، حدود ۳۰ جایزه و افتخار معتبر دیگر را در طول فعالیتش دریافت کرده است.

نخستین بار، کنفرانس جهانی IWAIS در سال ۱۹۸۲ در هانور آمریکا و سپس در کشورهایی چون جمهوری چک، ژاپن، چین، فرانسه، سوئد، نروژ، ایسلند، انگلستان و کانادا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنفرانس امسال در پایان آگوست در ریکیاویک پایتخت ایسلند برگزار شد.

پروفسور فرزانه سالیان متمادی عضوی از کمیته مشورتی این کنفرانس معتبر بوده است و چندین مرتبه رییس برگزاری آن بوده است.

او دو بار در سالهای ۱۹۹۶ و ۲۰۰۵ در جایگاه سازمان دهنده اصلی برگزاری این کنفرانس در کانادا بوده است.
پروفسور مسعود فرزانه دهکردی در پاییز سال ۱۳۲۷ خورشیدی در خانواده‌ای فرهنگی در شهرکرد چشم به جهان گشود.

او دارای دانشنامه دکتری برق از دانشگاه " پال ساباتیه " فرانسه و گذراننده دوره فوق دکتری برق در این دانشگاه است.

او پایه‌گذار بزرگترین لابراتوار یخزدگی اتمسفریک در سراسر جهان و موسس بنیاد علمی مسعود فرزانه در کاناداست.

در آرشیو مجله مکلین به نام او در لیست ۱۰۰ پیشگام نوآور دارای توان ایجاد دگرگونی در جهان اشاره شده است.

او دارای جایزه‌ای جهانی به نام مسعود فرزانه است که هر دو سال یکبار از میان نامزدهای گوناگون مهندسی برق از سراسر جهان به یک پژوهشگر برگزیده تعلق می‌گیرد.
ترجمه و نوشتار: دکتر سید سیاوش ساعی دهکردی (دانشیار دانشگاه شهرکرد)
منبع خبر :https://www.uqac.ca/blog/۲۰۱۹/۱۰/۰۴/un-prix-de-reconnaissance-international-decerne-a-masoud-farzaneh

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه شهرکرد علمی طرح پژوهشی کانادا دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۲۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم

دانشمندان برای اولین‌بار موفق به ساخت ورقه‌هایی از طلا شدند که ضخامت آن‌ها تنها یک اتم است. این ورقه‌ها که «گلدین» (Goldene) نامیده شده‌اند، می‌توانند کاربرد‌های مهمی در تبدیل دی‌اکسیدکربن و تولید هیدروژن داشته باشند. همچنین زمانی که طلا به اندازه یک لایه اتمی نازک می‌شود، خواص جدید نیمه‌رسانا پیدا می‌کند.

به گزارش دیجیاتو و براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه لینشوپینگ سوئد برای ساخت این ورقه‌های طلا، از تکنیک ۱۰۰ ساله‌ای بهره بردند که آهنگر‌های ژاپنی برای جداسازی لایه‌های فلز‌های گران‌بها استفاده می‌کردند.

 ورقه‌های طلا درحالت عادی تمایل دارند جمع شوند و به همین دلیل اکثر تلاش‌های قبلی دانشمندان برای ساخت یک ورقه دو‌بعدی تک اتمی از این فلز ناکام مانده بود. اکنون محققان سوئدی با یک تکنیک قدیمی ژاپنی توانستند این مشکل را حل کنند.

ساخت ورق طلا با ضخامت یک اتم

محققان به‌دلیل خواص نوری، الکترونیکی و کاتالیزوری غیرمعمول در مواد دوبعدی علاقه خاصی به آن‌ها دارند. از زمان ایجاد گرافن در سال ۲۰۰۴ نیز دانشمندان از آن برای کاربرد‌های مختلفی استفاده کردند. گرافن به‌دلیل استحکام بالا، نازک‌بودن، انعطاف‌پذیری فوق‌العاده، وزن کم و رسانایی عالی گرما و الکتریسیته در صنایع مختلف مانند لوازم الکترونیکی، پنل‌های خورشیدی، نمایشگرها، لباس‌ها، کلاه ایمنی، زره‌های ضدگلوله، هواپیما‌ها و حتی کفش‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

اکنون ورقه‌های طلا می‌توانند همانند گرافن کاربرد‌های گسترده‌ای داشته باشند؛ هرچند فرایند ساخت این ورقه‌ها چندان ساده نبوده است. اتم‌های طلا تمایل به جمع‌شدن به سمت یکدیگر دارند، بنابراین صاف‌کردن و تبدیل آن‌ها صفحات یک‌اتمی دشوار است. دانشمندان داشنگاه لینشوپینگ برای ساخت این ورقه‌ها، لایه‌های نازک سیلیکون را بین لایه‌های تیتانیوم قرار دادند و سپس آن را با طلا پوشاندند.

مرحله دشوار این فرایند، درواقع خارج‌کردن ورقه‌های نازک طلا از دیگر مواد زیرین است. برای انجام این کار، محققان با کمک یک ماده شیمیایی به نام «موراکامی» توانستند این ورقه‌های نازک طلا را خارج کنند. آهنگر‌های قدیمی ژاپنی از این ماده برای ازبین‌بردن بقایای کربن استفاده می‌کردند.

این ورقه‌های نازک طلا در تبدیل دی‌اکسیدکربن، تولید هیدروژن، تصفیه آب و موارد دیگر می‌تواند کاربرد داشته باشد. علاوه‌براین، با این روش می‌توان میزان طلای مورداستفاده در وسایل مختلف را به میزان قابل‌توجهی کاهش داد.

دیگر خبرها

  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • حضور هیات ایران در کنفرانس سالانه بین المجالس برای قدس در استانبول
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • فرزانه فصیحی، اولین بانوی ایرانی در دوومیدانی لیگ الماس
  • گوجه فرنگی‌ها «جهان موازی» خود را دارند!